Salutare!

Este ora

Cum faci un C.V.?

Iti cauti un loc de munca sau l-ai gasit deja si doresti sa aplici pentru el? In acest caz trebuie sa ai si un CV ( Curriculum Vitae ) prin care sa convingi angajatorul ca tu esti persoana potrivita si capabila pentru acel post.Iată ce trebuie să şti:Avand in vedere ca pentru un post bine platit angajatorii primesc sute sau chiar mii de CV-uri, se spune ca cel care citeste CV-ul trebuie sa ramana impresionat de acesta in aproximativ 5 secunde. Din acest motiv, acesta trebuie sa fie cat mai simplu si la obiect.
loading...

Sfaturi utile 

 1. Este recomandat ca la informatii personale sa trecem: Prenume Nume, Adresă, Telefon, Email, Data naşterii, Sexul, Naţionalitatea. De preferat sa evitam sa trecem starea civila deoarece din punct de vedere legal pe angajator nu ar trebui sa il intereseze acest aspect. Unele persoane prefera sa treaca si poza desi eu nu recomand.
 2. Frazele folosite sa fie cat mai scurte, rapid de citit si usor de inteles.
3. La experienta profesionala este recomandat sa descriem experienta noastra printr-o abordare personala. Sa evitam sa scriem: - inregistrare informatii in baza de date - verificarea si clasificarea documentelor...etc. Este mai bine sa scriem: - Am inregistrat informatiile in baza de date, - Am verificat si clasificat documentele... La fel si la competentele dobandite la locul de munca.
4. La educatie si formare se trec scolile , facultatile, studiile/cursurile suplimentare. Aici ar fi recomandat sa precizam si de ce am urmat aceste studii, cu ce ne-a ajutat experienta universitara, ce ne-a motivat sa le urmam.
  5. Limbi straine. Trebuie sa fim extrem de sinceri. Posibil sa fim testati la interviu sau chiar daca suntem acceptati, sa fim nevoiti sa lucram in alta limba si sa nu ne descurcam. 6. Competente personale. Este important sa descrii ce ai invatat, cu ce ai ramas de la alte locuri de munca la care ai fost. Cu ce echipamente stii sa lucrezi, cu ce programe, in ce medii..
 7. La informatii suplimentare putem trece: proiecte, seminarii, publicatii...
loading...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc pentru comentariu!

Pagina noastra de Facebook

De ce mint copiii. De ce bataia nu dezvata un copil de minciuna.

Cel mai frecvent, copiii mint pentru a nu fi pedepsiti. Daca au luat o nota mica in trecut si au fost pedepsiti aspru sau chiar batuti, e...