Cum sa scapi de căldura de afară

nniconne nino | 01:35:00 | | | | |
Este vară, căldura ne permite să ne bucurăm de activităţile specifice sezonului, dar cum reuşim să supravieţuim în nopţile fierbinţi? Somnul în bune condiţii într-o noapte de vară, fără aer condiţionat, pare imposibil. Totuşi bunicii noştri au reuşit acest lucru! Dacă ţi-ai propus să renunţi la aerul condiţionat, iată câteva trucuri care te vor ajuta sa iţi răcoreşti casa.


loading...
Există o metodă care implică umezirea lenjeriei de pat cu apă rece (foarte bine stoarsă), pentru confort şi răcoare pe timpul somnului. 
Renunţă la satin, mătase sau poliester.     Lenjeria de pat de culoare deschisă, din bumbac uşor ,este  excelentă pentru o mai bună ventilaţie.
 Foloseşte un ventilator în dreptul ferestrei pentru a respinge intrarea aerului cald. 
 În timpul unui val de căldură nu este deloc surprinzător ca cineva să doarmă dezbrăcat.
 Dacă unii cred că în acest mod poţi să scapi de căldură, pentru alţii nu este decât o metodă care păstrează sudoarea pe piele. Lăsând la opţiunea fiecăruia, dacă nu preferaţi să dormiţi goi, puteţi încerca lenjeria de corp din bumbac, foarte lejeră.

Amintiţi-vă că în congelator sunt bucăţi de gheaţă. Vă puteţi improviza un aparat de aer condiţionat, mai puţin periculos, prin plasarea unui recipient plin de gheaţă în faţa unui ventilator. Briza va ridica aerul rece la suprafaţă, în timp ce gheaţa se topeşte.

Duş inainte de culcare.

SCOATE DIN PRIZĂ APARATELE PE CARE NU LE FOLOSEŞTI.

 Înainte de culcare, introdu câteva minute în congelator lenjeria de pat. Pusă într-o pungă de plastic, aceasta îţi va oferi confortul dorit pe timpul nopţii.

 O baie sub un jet de apă nu foarte rece, dar cu siguranţă nici fierbinte, îţi va normaliza temperatura corpului, iar senzaţia de curat te va face să dormi mult mai bine.

Gadget-urile şi alte aparate mici produc căldură, chiar şi atunci când sunt oprite. Redu temperatura din casă şi economiseşte energie prin scoaterea aparatelor din priză, pe timp de noapte.

Dacă locuieşti la curte, profită de spaţiu şi aer liber. Practică activităţi de camping, instalează-ţi un cort şi bucură-te de aer liber.De mare ajutor sunt şi saltelele din paie sau bambus. Chiar dacă nu sunt cele mai confortabile, senzatia de răcoare pe care o oferă prin reţinerea căldurii în interiorul lor, le face de mare ajutor într-o noapte fierbinte.
loading...

Share this article

0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc pentru comentariu!

Cum scapi de paduchi

Pot trece saptamani sau chiar luni de cand copilul s-a infestat cu paduchi pana sa apara senzatia de mancarime de nesuportat, asa ca daca c...

 
Copyright © 2019 WWW.ROTARESCUNICOLAE.RO • All Rights Reserved.