A face sau nu vaccinarea copilului?!?

nniconne nino | 19:41:00 | | | | | |
A face sau nu vaccinarea copilului?!?
Vaccinarea sau imunizarea copilului joaca un rol crucial in mentinerea si asigurarea sanatatii copilului inca de la nastere. Ea are rolul de a preveni copilul de unele dintre cele mai grave boli existente, pentru care inca nu exista leac sau care le-ar putea pune viata in pericol. Multi parinti sunt gresit informati cu privire la imunizare si involuntar si inconstient pun in pericol viata copiilor!
Copilul se naste cu imunitate la multe boli pentru ca iau protectia de la mama. Totusi imunitatea transmisa de la mama la fat sau bebe prin alaptare nu dureaza pe termen lung, ci doar 1 an.ù
Dupa aceasta varsta, copilul este din nou predispus la o multime de afectiuni grave:
difterie;
hepatite de tip A, B;
Papilomavirus uman;
Haemophilus influenzae;
rujeola;
poliomielita;
rubeola;
varicela;
tetanos;
gripa
Astfel, din primele zile de viata, din maternitate copilul incepe sa fie imunizat contra bolilor care i-ar putea pune viata in pericol la acel moment.
Unii membri ai familiei sau chiar si copii care fac o anumita boala nu mai apeleaza la vaccin pentru imunizare. Astfel, ei devin purtatori ai germenului unei boli, iar odata contractat il pot transmite mai departe. In acest fel
se pun in pericol copii nevaccinati, dar si alte persoane mature neimunizate. Este un act responsabil sa te imunizezi impotriva bolilor grave si sa protejezi toti oamenii cu care intri in contact.
Vaccinurile sunt considerate cele mai sigure tratamente din lume. Ele trec prin multe etape de testare si sunt experimentate indelung inainte de a fi aprobate si avizate.
In general vaccinurile sunt tolerate foarte bine de organism. Cel mult, ei vor resimti un mic disconfort la locul injectiei: o roseata si o usoara tumefactie.
In unele cazuri pot aparea cateva efecte secundare care variaza ca severitate de la un copil la altul, dar care nu pun probleme de sanatate.
Unele dintre ele sunt:
durerea (care se poate diminua cu ajutorul unor calmante);
febra usoara (de obicei pana in 38 de grade Celsius);
iritabilitate sau agitatie (in special imediat dupa injectare);
apetit alimentar scazut;
somnolenta;
usoare eruptii cutanate
Sunt unele situatii particulare in care copiii nu pot fi imunizati, unii deloc, iar altii pentru o anumita perioada de timp:
daca au sistemul imunitar compromis (sufera de cancer de exemplu);
sufera de boli ale sistemului imunitar;
au alergie la oua (alergii severe);
au antecedente cu privire la o imunizare anterioara in care au reactionat agresiv (a avut o reactie alergica);
se afla sub influenta unui tratatment;
prezinta convulsii.
Share this article

0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc pentru comentariu!

Cum scapi de paduchi

Pot trece saptamani sau chiar luni de cand copilul s-a infestat cu paduchi pana sa apara senzatia de mancarime de nesuportat, asa ca daca c...

 
Copyright © 2019 WWW.ROTARESCUNICOLAE.RO • All Rights Reserved.