Copii si animalele

nniconne nino | 19:38:00 | | | | |
Un animal de casa este o responsabilitate mare, asa incat, daca esti o persoana ocupata, care oricum pe­trece putin timp cu copilul, nu te gandi ca un catel va fi un cadou care va inlocui ceea ce tu ar trebui sa oferi.
Un catel ofera copilului posibilitatea de a-si cultiva anumite responsabilitati, de a-si dezvolta latura afectiva, de a-si gasi un prieten cu care va reusi sa comunice uneori chiar mai bine decat cu prietenii de-o seama.
Un animal de casa poate fi si un bun stimul pentru a obtine anumite performante, caci timpul petrecut cu el poate fi conside­rat drept recompensa. Dar un animal de casa este o sarcina in plus.
Un studiu facut pe aproape 600 de tineri a relevat faptul ca expunerea precoce la pisici si caini ii impiedica pe cei mici sa dezvolte alergii mai tarziu in viata.
Riscurile strict medicale la care este expus un copil intr-o familie cu animale sunt aler­giile si parazitozele. Alergiile la parul de animal, la dejecti­ile de pasari sau la hrana pestilor nu sunt o raritate.
Cand sa-i iei copilului un animal?
Sigur ai trecut prin faza in care celui mic nu i-a mai tacut gura ca vroia un ani­malut. Sigur ca te-ai gandit daca si cand ar trebui sa faci un asemenea gest. Se pare ca varsta ideala la care ii poti indeplini visul este de noua – zece ani, pentru ca atunci isi poate asuma si o parte din responsabilitatile ingrijirii unui animal.
Desi fetele vor de obicei pisici, iar baieteii caini, este bine sa le explici micutilor caracteristicile animalului, specificul lor, pentru ca, desi, aparent, o pisica pare mai permisiva, un caine este mai devotat. Oricum, ia un animal de la un crescator, care poate aprecia caracterul lui. De obicei, este bine sa nu iei un caine foarte mic, ci un pui la sase – opt luni, care a putut fi evaluat.
Daca micutul e alergic la un animal, asi­gura-te ca ii gasesti vietatii un alt stapan. Acesta este un exemplu de asu­mare a responsabilitatii pe care copilul tau il va invata.

Share this article

0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc pentru comentariu!

Cum scapi de paduchi

Pot trece saptamani sau chiar luni de cand copilul s-a infestat cu paduchi pana sa apara senzatia de mancarime de nesuportat, asa ca daca c...

 
Copyright © 2019 WWW.ROTARESCUNICOLAE.RO • All Rights Reserved.