Îngrijirea corectă a tatuajului

nniconne nino | 06:33:00 | | | | | | | |
Acum ca ai scapat de momentul propriu-zis al tatuarii, este esential sa urmezi cateva reguli de baza in ceea ce priveste ingrijirea tatuajului, pentru ca procesul de vindecare al acestuia sa decurga ca la carte.

 Iată instructiunile corecte in ceea ce priveste intretinerea tatuajului, pentru ca momentul rebaterii sa fie unul cat mai indepartat:


loading...

Dupa terminarea tatuajului pastrati folia de plastic pentru protectie intre 2 si 3 ore. Cu mainile proaspat spalate indepartati folia si spalati usor cu apa calduta ( nu rece pentru ca nu curata si nu fierbinte pentru ca tatuajul va sangera si va va ustura piele foarte tare) si sapun cu ph neutru fara parfum si cu glicerina pentru bebelusi sau din plante pana cand indeparati unguentul si scurgerile aparute. Uscati tatuajul prin tamponare cu un servetel uscat. Ungeti tatuajul cu unguent special after ink  sau cu Bepanthene unguent dand in strat subtire cat sa luceasca pielea.

loading...

Dupa cateva zile vei observa ca s-a format o crusta pe tatuaj care incepe sa se decojeasca. Aplica de 2-3 ori pe zi comprese umede pe rana timp de 5 minute pentru a inmuia coaja, care se va rupe de la sine. De asemena, vei simti mancarimi in zona, fapt perfect normal, tatuajul nefiind altceva decat o rana care incepe sa se vindece. Sfatul este sa nu te scarpini sau sa incepi sa rupi coaja singura. Daca te mananca, plezneste usor zona. Daca te decojesti, aplica lotiune. Tatuajul tau este aproape gata vindecat, deci nu vrei sa-l strici tocmai pe ultima suta de metri.

loading...

Pana la acest moment, crusta a acazut, cu toate ca zona poate fi in continuare usor uscata si usor sensibila. Este posibil sa observati ca cerneala nu mai arata la fel de vibrant ca si cand s-a facut tatuajul, iar acest lucru este natural. Daca ati reusit sa evitati infectia si zgarierea, probabil tatuajul va arata minunat.

loading...

Atenție:

 Nu se aplica pe pielie produse pe baza de petrol.

 Evitati inotul. Clorul poate sa se usuce pielea. Nu stati in cada. Acest lucru poate permite bacteriilor sa penetreze ranile.
 Evitati expunerea noului tatuaj la lumina directa a soarelui. Acest lucru poate duce la decolorare si sa arda cu usurinta pielea nevindecata.
 Nu incercati sa dati jos crusta sau sa o zgariati.
Share this article

0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc pentru comentariu!

Cum scapi de paduchi

Pot trece saptamani sau chiar luni de cand copilul s-a infestat cu paduchi pana sa apara senzatia de mancarime de nesuportat, asa ca daca c...

 
Copyright © 2019 WWW.ROTARESCUNICOLAE.RO • All Rights Reserved.