Cum schimbi un bec in casă de unul singur fără să te răneşti!!😉😊🙄

nniconne nino | 15:31:00 | | | | |
Schimbarea unui bec este o chestiune de rutină pentru orice persoană care se pricepe la treburile casnice. Pentru restul, insă, poate fi un lucru stresant, care ii determină sa apeleze la ajutor din altă parte. Iată ce ai de făcut pentru a schimba in sigurantă un bec din casă.

1 Asigură-te ca intrerupătorul de lumină este pe pozitia inchis, inainte de a intreprinde orice activitate.
2 Daca e vorba de o lustră sau o lampă desurubează incet abajurul sau indepartează-l. Dacă este ințepenit, nu trage brusc de el si nu-l forta. Incearcă să-l desfaci întorcându-l incet in ambele directii, până observi ca se miscă din poziția initială .
loading...
3 Aprinde o altă sursă de lumină care să-ți ofere vizibilitate asupra becului pe care vrei sa-l schimbi.
4 Dacă e vorba de un bec montat pe tavan sau pe un perete inalt, vei avea nevoie de o masă stabilă sau de un scaun solid, ca sa ajungi mai aproape de el.
 5 Pentru a putea deşuruba becul in condii optime, asigura-te ca acesta se află cât mai aproape de raza ta vizuală, la distanță maximă de un braț.
 6 Inainte sa pui mana pe bec, testează-l să vezi daca nu frige, lucru foarte probabil daca acesta a stat aprins inainte sa se ardă. O cârpă subțire sau o pauză de cateva minute, in care permiți becului sa se răcească, ar putea fi soluția potrivită.
 7 Apucă becul si deşurubează-l uşor, fără să-l forțezi. Si acesta ar putea fi ințepenit, aşa că nu e recomandat să-l forțezi sau să-l strângi prea tare pentru că rişti sa ți se spargă in mână. 8 Odată ce l-ai desfacut, scoate-l uşor din locul lui si aruncă-l la cos sau du-l la un punct de reciclare de becuri . Exită astfel de containere in marile magazine cu materiale de construcții .
 9 Apucă noul bec de partea de sticla si introdu-l cu partea mai ingustă in sistemul de iluminat.
loading...
10 Inşurubează-l in sensul acelor de ceasornic, insă asigura-te că îl introduci in unghiul potrivit astfel incât inşurubarea să îl ajute sa intre până in capăt unde trebuie sa ia contact cu partea electrică.
 11 Testează lumina de la intrerupător să vezi dacă se aprinde. Dacă rezultatul este pozitiv, stinge-o iar si montează la loc abajurul. 12 Realizată corect, acesta operatiune n-ar trebui sa-ți ocupe mai mult de 5 minute din timp.
Share this article

0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc pentru comentariu!

Cum scapi de paduchi

Pot trece saptamani sau chiar luni de cand copilul s-a infestat cu paduchi pana sa apara senzatia de mancarime de nesuportat, asa ca daca c...

 
Copyright © 2019 WWW.ROTARESCUNICOLAE.RO • All Rights Reserved.