Cercurile din lanuri

nniconne nino | 09:41:00 | | | | |


  Cercurile din lanuri ("crop circles") sunt desene geometrice la scara mare, acoperind arii de zeci si sute de metri patrati, realizate prin culcarea ordonata a unor portiuni din lanurile de grau, porumb, orz, rapita, etc. Fenomenul a capatat raspandire mondiala in ultimii ani, astfel de formatiuni misterioase fiind raportate in multe tari.  

  Oamenii ingroziti credeau ca cercurile aparute in lanuri sunt rodul demonilor si al vrajitoarelor. Se aprecia ca „unui om i-ar lua ani de zile sa aseze fiecare spic cu atata precizie, in timp ce diavolul are nevoie pentru asta doar de o noapte“.  

  An dupa an complexitatea desenelor a crescut, de la simple cercuri sau combinatii de cercuri la forme liniare combinate cu forme circulare, apoi la forme poligonale, apoi la schematizarea unor insecte sau orbite de planete, forme de fractali, desene de o frumusete artistica remarcabila si care respecta niste proportii matematice exacte. Nu exista nicaieri in lumea naturala un asemenea fenomen evolutiv si purtator de sens, pe care il putem cataloga, fara a gresi, drept arta si comunicare.



  Ceea ce socheaza la aceste „desene-mesaje”, dincolo de caracterul lor complicat – uneori incluzand motive mayase sau scheme reproducand genomul uman!- este perfectiunea contururilor si a proportiilor. Un savant confruntat cu un set de cercuri concentrice aparut peste noapte intr-un lan din Barbury Castle, Marea Britanie, in iunie 2.008, a fost uimit sa descopere ca acestea corespundeau perfect primelor 10 cifre din faimosul numar „pi” - 3.141592654, dupa cum nota ziarul „Telegraph”.




   Evident, ar fi imposibil ca toate aceste detalii sa fie create prin interventie umana, desi s-au gasit si indivizi care sa pretinda ca ei au creat cateva agroglife, din amuzament.



  Oricat au incercat oamenii de stiinta, amatorii de senzational sau pasionatii de fenomene paranormale sa ofere o explicatie credibila, aparitia „desenelor” in lanurile a ramas si astazi un mister nedezlegat. Multi le cred consecinta unor farse, altii invoca vartejuri energetice ori tulburari ale campului magnetic si nu putini le considera mesaje lasate de extraterestri.




loading...
Share this article

0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc pentru comentariu!

Cum scapi de paduchi

Pot trece saptamani sau chiar luni de cand copilul s-a infestat cu paduchi pana sa apara senzatia de mancarime de nesuportat, asa ca daca c...

 
Copyright © 2019 WWW.ROTARESCUNICOLAE.RO • All Rights Reserved.