Calculatorul merge încet? Optimizaţi performanţele calculatorului si prelungiţi-i durata de viaţă!

nniconne nino | 21:02:00 | | | | | | | |
 Calculatorul dumneavoastra a devenit, in ultima vreme, din ce in ce mai lent? V-ati simtit vreodata iritat si enervat, asteptind dupa calculatorul care se misca prea incet? Daca cele de mai inainte suna cunoscut, nu va pierdeti speranta! Calculatorul poate fi ingreunat din multe cauze, si aproape orice PC isi poate pierde, cu timpul, din performanta. Computerul dumneavoastra are nevoie de ajutor de specialitate!Iata ce puteti face:loading...
 Calculatoarele insuficient de puternice pot fi o mare sursă de stres.De nenumarate ori utilizatorii calculatorului personal au batai de cap din cauza faptului ca acesta se "misca" greu, programele se deschid cu incetinitorul sau se blocheaza. Ei bine, exista mai multe metode prin care putem transforma PC-ul intr-unul rapid si care sa nu ne mai creeze probleme.
Printre cele mai bune metode care asigura o mai buna utilizare a calculatorului si o viteza mai mare a rularii porgramelor, mentionam utilizarea unei memorii mai mari, oprirea pornirii automate a diverselor programe odata cu Windows-ul sau efectuarea periodica a defragmentarii partitiilor.
 Daca PC-ul are o varsta si actioneaza mai greu, atunci hard diskul ar putea fi de vina. Un hard disk performant poate citi datele mult mai repede si accelereaza pornirea calculatorului.


Indiferent daca va pastrati computerul in stare buna de functionare, atunci cand hard-disk-ul devine prea plin, aceasta va afecta viteza PC-ului. Asadar, trebuie sa dotati calculatorul cu mai multa memorie pe hard-disk.
loading...

In zilele noastre, in cazul in care stocati filme si alte fisiere care au necesita multa memorie, atunci hard disk-ul trebuie sa aiba chiar mai mult de 1 TB.Ori de cate ori porniti calculatorul, unele programe incep automat sa ruleze, precum Skype sau Spotify. Toate aceste programe care se deschid odata cu sistemul de operare, folosesc memoria calculatorului si incetinesc viteza acestuia.

Pentru a opri pornirea automata a acestor progarme, dati click pe "Start" si tastati "Run". In fereastra deschisa tastati "msconfig" si vor aparea toate aplicatiile care pornesc odata cu deschiderea calculatorului. Aici, puteti debifa programele care nu va sunt necesare, la pornire.

Instalati mai multa memorie RAM

Ati observat ca atunci cand incercati sa rulati mai multe aplicatii in acelasi timp, apar diverse probleme de blocaj, ca si cand ar aparea un mic accident.

Acest lucru se datoreaza faptului ca nu aveti destula memorie RAM. Este necesar sa cumparati o memorie RAM mai mare.

Efectuati defragmentarea

Este esential pentru functionarea normala si optimizarea calculatorului, efectuarea defragmentarii partitiilor. Intrati in "My Computer", click dreapta pe o partitie si selectati "Properties" si aici "Tools". Apasati pe "Defragment now" si totul se va face automat.

Faceti curatenie in sistem

Pentru asta click pe "Start", apoi "All Programs", "Accessories", "System Tools", "Disk Cleanup".

Aspirati praful
loading...

Daca veti deschide carcasa PC-ului, o sa ramaneti surprinsi de cat de mult praf se gaseste acolo. Praful poate bloca fluxul de aer, care este vital pentru mentinerea temperaturii sistemului. In cazul in care acesta se incalzeste, performantele PC-ul vor scadea.

Utilizati un aspirator setat pe o treapta redusa pentru a curata praful din interiorul PC-ului, dar asigurati-va ca acesta a fost oprit de cel putin 30 de minute si este deconectat de la retea.

loading...
Cumparati un nou PC

Un simplu sfat, dar cel mai eficient in cazul in care ai un calculator vechi, este sa iti cumperi unul nou, care are performante mult mai bune decat cel anterior.
Share this article

0 commenti:

Trimiteți un comentariu

Va multumesc pentru comentariu!

Cum scapi de paduchi

Pot trece saptamani sau chiar luni de cand copilul s-a infestat cu paduchi pana sa apara senzatia de mancarime de nesuportat, asa ca daca c...

 
Copyright © 2019 WWW.ROTARESCUNICOLAE.RO • All Rights Reserved.